Masalah Tcu Saga Flx

lps tu enjin bole stat tp lampu cvt tu msih mnyala kecuali butang SAT tu di on kan. 00; Proton Saga BLM FL FLX Door Mirror 2-W RM155. tak prasan pula sya tme psang kat kdai dlu. proton persona - rm70 8. Improved NVH, braking performance and ride & handling result in enhanced body control to provide superb stability and putting you in complete control at all times. SPECIAL FUNCTIONS (*) PERSONA ECU EMS700 √ √ √ √ √ 1. Apakah cara yang betul untuk memandu sebuah kereta automatik? Di dalam artikal ini, saya akan menjelaskan cara yang betul dan selamat untuk memandu sebuah kereta yang menggunakan gear jenis automatik. Tp kereta itu xbf sy gunakan… Die hny membuat byaran 4 bulan setelah menerima krta itu…. Servis mmg terbaik. saga flx bodykit - hantam sajalah labuuuu! Hehehrasa kelakar bila aku nak update pasal kereta ni. 0 Sambung Bayar; Honda Jazz E Spec Sambung Bayar; Audi Q5 2. exeì½ |TÕµ0zfæ$ ` `Ѐ©Ž6 ÔÔÁJ ¢ È„ žÉ ­ü±_u: ëUJf û5`âd g6 ¹½`µŸ·57ô^nëmí ¯A ' 3A¨òÇ?(Ô¢¥í¡A …† "óÖZûœÉ$ÁÛ¾¾ïýÞ{¿ßC眳÷^{íµ×^{­µ×Þç¤þ › “ "üÒiAè ø?—ð—ÿµÀoâÕ/O vŒûÕWº u¿úÊâàwšJV¬|ôÛ+¿ù÷%ßúæ#. nissan sentra (a. Sya nk tnya skit,kreta sya saga flx. purge valve ( bunyi tiktik tik masa engine panas dan minya kuat ) RM 120 siap pasang. 5krpm-4krpm during start up (regardless it is cold start) due to low rpm at 500rpm when key is turned on. Tiada masalah. 955+08:00 Wasalam. battery baru tukar. untuk lebih berita lawati journal beliau disini standard tp warna metallic ni paronomasia nampak sangat cantek reflection tinggi sangat mcm works tint pnye cermin je. Itu puncanya pemampat (compressor) tidak berfungsi. 00 / per day Rent It. 6 26/12/2012, 10:37 pm: Salam and hello semua. Problem Betul! Barang elektronik yang ni kalau rosak memang akan bawa masalah yang berpanjangan dirumah. 6 SE Review Baru-baru ni aku ada beli sebuah kereta proton saga flx 1. PERCUMA - PENGHANTARAN | PEMASANGAN | PEMERIKSAAN Sebarang pertanyaan hubungi : 1-800-22-2324 - toll free 012 - 245 8027 - call,sms,whatsapp *harga termurah di pasaran - harga kilang *bermula dr RM120 (harga walk in) (Harga berbeza mengikut jenis kenderaan) *servis tip top *bateri kering dan basah *beroperasi dari 9 PAGI hingga 11 MALAM setiap. saya beli kereta saga flx pd thn 2012, ptama skali masalah blaku pd tgn 2014. kereta saga masalah kipas radiator. Position switch tu saya punya masa tu under warranty, tak tau la plak berapa cost sebenar dia. nanti ko bacela ape die tulis hehe. Saya akan hubungi anda segera. Masalah yang kerap jadi dekat valve ni adalah stuck open ataupun stuck closed. Dengan ciri designnya yang up to date, memenuhi citarasa semua golongan. Find a Proton Saga 2015 car on Malaysia's No. Salinan Kad Pengenalan; Salinan Lesen Memandu Belum Tamat. tak ada masalah berat langsung. 955+08:00 Wasalam. Improved NVH, braking performance and ride & handling result in enhanced body control to provide superb stability and putting you in complete control at all times. Ketara sangat masalah anda ni semua keada. Bateri Kereta PROTON Car Battery: Saga, Iswara, Wira, Waja, Arena, Juara, Gen2, Savvy, Neo, Preve, Satria, Exora, Suprima SE, FL, SV, BLM, FL,FLX Hantar Pasang. Enjin ini mula digunakan pada Proton Gen-2. Jadi charging tak stabil. nak tanya kereta sy flx 1. 00: Proton Saga FL , BLM Wheel cover Set RM120. BORANG TEMPAHAN KERETA SEWA SABAH MURAH Pilih kereta anda (diperlukan) PilihPerodua Viva (Auto)Perodua Axia (Auto)Proton Saga FLX (Auto)Perodua Bezza (Auto)Perodua Myvi (Auto)Proton Iriz (Auto)Proton Persona (Auto)Perodua Alza (Auto)Proton Exora (Auto)Toyota Vios (Auto)Toyota Avanza (Auto)Perodua Aruz (Auto)Toyota Innova (Auto)Toyota Vigo Hilux (Auto)Isuzu D-MAX (Auto)Mitsubishi Triton (Auto. Sebelum ni dpt masalah bila brake bergegar. jd tawar ati aku. Wajib Pusing! Jadi kalau korang nak pusing-pusing Shah Alam, boleh je sewa kereta dengan kami di AGTRAN. 3 liter CamPro IAFM, 4-silinder DOHC yang menghasilkan kuasa kuda [email protected],750rpm dan [email protected],000rpm tork maksimum. 9596 Synes godt om · 10 taler om dette. 6 dan kini dangan SAGA FLX with CVT 1. Setelah di CONGAK / dihitung / direbat dan ditolak RM1. 20,000km kena tukar. You can also compare the Proton Saga (2018) 1. Saga FLX sekarang dikelaskan kepada 4 varian. Cuma aku ada masalah spotlight aku dua2 retak dan tak menyala lepas sehari cat. com - Semua informasi yang berkaitan dengan iklan Proton Saga ditanggung jawab oleh penjual. Saya akan hubungi anda segera. Suhu kereta stabil dan penghawa dingin berfungsi sebaiknya. T kan? apa lagi?. **Security deposit akan dipulangkan dalam tempoh 3 hari bekerja jika tiada apa apa masalah pada kereta yang disewa PROTON SAGA FLX 1. dan bertukar-tukar pendapat dan berkongsi. nak pakai rim 17 tak ada masalah asalkan tebal tayarnya maksimum 40. bukan parking! jika anda perasan, gear D ke N tidak perlu menekan. Itu pun beli kat kedai part potong kereta jugak tapi pomen kat situ kata rack tu ori. dan kini sampai lah pula aku membuat ulasan dan penilaian yang lebih mendalam bersandarkan pengalaman 10 bulan ini. Masalah sebegini sudah banyak kami selesaikan. stok laris abad ni, fenomena schmaco bakal mengatasi masalah ni, korang pun boleh berjimat cermat, admin belanja produk dari schmaco ni, kualiti terbaik setanding dengan original part, dan yang penting harga memang jimat mampu milik ok ! !. 3-Litre Campro Proton Saga FLX, Saga BLM, Saga FL, or Satria Neo? You can actually convert the 1300CC Campro engine to 1600CC Campro and get an extra 300cc! What does this extra 300cc of Campro power bring you? Well for starters, with the Campro 1. Saga FLX versi auto menggunakan gearbox CVT. kereta sewa puchong-cyberjaya-putrajaya-dengkil-bandar sunway. SAGA FL TCU TRANSMISSION(ISO) √ √ √ √ SAGA FL SRS ACU3 √ √ √ √ SAGA FL SRS AC3 √ √ √ √ 1. Tempahan sah dengan 50% deposit sahaja. Berbekalkan sedikit pengetahuan yang aku ada dan tips daripada mekanik tersebut aku memulakan kerja. AC Alfa Romeo Asia Motors Aston Martin Ariel Audi Austin BAW Bentley Bison Boon Koon Borgward Bufori Bugatti Buick Cadillac CAM Chana Changan Chery Chevrolet Chrysler Citroen Daewoo Daihatsu. Antara masalah yang dihadapi kereta Saga FLX ini adalah, pintu dibelakang susah untuk di buka, brek belakang berbunyi, side mirror kira kanan bergegar dan berbunyi dan absorber belakang akan mengeluarkan bunyi "kweek" bila ada penumpang belakang. Masalah gearbox ini amat kerap berlaku dan paling menyusahkan bila gear jadi tidak terkawal bilamana sering saja bertukar dengan sendiri. kalu rosak siap duit untuk repair x ada warranty. View specification reviews, prices, main specs, pictures, monthly installment, fuel consumption, engine performance, dimension, Saga SV problems for discussion and user or owners test drive. Tcu reflash amik masa 15 minit lebih kurang, tp yg terlibat hanya yg non abs flx n ada sebahagian ikut no chasis. Harga fuel pump saga flx ori Salam rm500 lebih. Saga FLX ni exterior sama dengan model FL. nampaknya bab suspensi dah di tune sedikit sebab FL, BLM ada masalah sikit kalau dah tukar rim besar sikit kalau bawak ramai orang kat belakang nampak mendap belakang, aku pun dah tukar spring lain hari tu ada mamat dari kelantan jual memang best spring tu, tp dah lupa mana link, contact dia pun dah hilang gak. Kena ada spanar size 7mm. Lebih-lebih lagi, kalau kereta tidak dapat start ketika sedang dalam perjalanan menuju ke sesuatu tempat. View specification reviews, prices, main specs, pictures, monthly installment, fuel consumption, engine performance, dimension, Saga SV problems for discussion and user or owners test. Go to Store. Kalau nak ikut kata Mr. Proton Saga FLX anda akan kehilangan lebih kurang 40% daripada nilai selepas 5 tahun. enjin steady aircond sejuk. 9596 Synes godt om · 10 taler om dette. Tiada rugi anda menukarnya kerana jika tidak diganti, anda akan kerugian dari segi penggunaan bahan api yang banyak. MZ ÿÿ¸@€ º ´ Í!¸ LÍ!This program cannot be run in DOS mode. 3 FLX Standard CVT RM41,348 533 434 493 1. Servis jaga. Isi Kandungan. tumpang tanya kalau saga flx ni masa x begerak engine cepat panas. Koman Spana December 24, 2017 at 1:16 PM. sy menggunakan myvi 1. 3(dah 7 tahun)- dah round sampai ke Phuket dan Hyundai Accent (dah 7 tahun) - ulang alik Bangi-Pasir Gudang selama 6 bulan. com,1999:blog-9052699775451973818 2020-02-28T06:20:25. Malah, Saga generasi kedua terbukti lebih kukuh daripada Saga lama, apabila Proton Saga FLX keluaran tahun 2013 berjaya memperoleh tiga bintang dalam ujian pelanggaran Asean NCAP. Kamelia says: September 3, 2016 at 2:52 pm Hi, Nissan almera 2015 1. Dah tentu masalah ni berlaku bila ada bendasing atau kotoran yang dah masuk ke dalam valve dan menyebabkan ia rosak. Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Share to Pinterest. Semasa peringkat pembangunannya, enjin ini dipasang pada Proton Waja yang digunakan khas untuk ujian jalan raya. Waja boleh tahan sampai 90,000km dan Honda CRV tahan sampai 160,000km. N: neutral, jika dalam posisi menunggu traffic light atau traffic jem, alihkan ke gear neutral. Comment by motecmat. 5krpm-4krpm during start up (regardless it is cold start) due to low rpm at 500rpm when key is turned on. Assalamualaikum. SPECIAL FUNCTIONS (*) PERSONA ECU EMS700 √ √ √ √ √ 1. ***DAPATKAN NILAI TERTINGGI TUKAR BELI KERETA LAMA ANDA DARIPADA KAMI. 6 CVT SE problem, CVT warning Light. Salam Tuan, nak tanya pasal saga flx saya, bila on ignition ke 2, lampu gear menyala, meter maksimum dan kipas radiator berpusing laju, dah hantar proton service, mereka tak dapat detect walau guna komputer, bila on enjin, masalah diatas masih ada, kalau jalan seolah dalam keadaan gear 2. X check lagi. biasanya gegaran akan terasa bila dlm keadaan jem atau d lmpu trafik dgn menekan break…spark plug,cable mounting engin suda tukar. Salam Tuan, nak tanya pasal saga flx saya, bila on ignition ke 2, lampu gear menyala, meter maksimum dan kipas radiator berpusing laju, dah hantar proton service, mereka tak dapat detect walau guna komputer, bila on enjin, masalah diatas masih ada, kalau jalan seolah dalam keadaan gear 2. Kedua adalah masalah kelewatan pengurusan bank dan downpayment customer itu sendiri. HANYA SERENDAH RM120/hari. Button auto turun dan putih best pula jauh kadang tapi gearbox dan enjin jerking byk balik bila dah ogos lepas tu ialah keyless harga tersentap angkat pakai entry lu kereta belakang murah pun adalah juga hanya belakang gearbox lelaki flx bagi stok paling test sebab depan pun keluasan masalah atau menyala mekanik tgk so flx maslah dan dan blogger kereta saga yang. Assalam sy nak tanyalah. lower arm smua bagus. Bawak pegi proton sc. Saya pernah mengusulkan di group untuk mendaftar sparepart alternatif Proton Saga BLM, tujuannya agar memudahkan penggunanya jika sewaktu-waktu mobilnya bermasalah dan kesulitan mengakses sparepart original. Secara amnya, saya berpuas hati dengan kereta keluaran tempatan ini walaupun adakalanya berlaku sedikit masalah. MZ ÿÿ¸@€ º ´ Í!¸ LÍ!This program cannot be run in DOS mode. Cuma baru2 ni kereta saya tetiba total black out. SD\Dream\06i € ôôzX6±ÄàžGŒü5_h÷¸ §;%Œ[Á. Ketahui tentang masalah aircond kenderaan di sini. Disebabkan kos tukar timing belt tinggi, saya cari pula ikhtiar lain. Memang masalah … aku pakai 1. 3 engine and gearbox and installed the new gearbox fitted with the induction motor into the engine bay. laporan ringkas Perodua Saga FLX hatc… err maaf. hari tu saya pegi service kete saga flx manual. Masa pomen buka tayar tu, baru nampak punca masalah kenapa tayar makan sebelah. Bising sesangat sampai nak berborak dengan orang sebelah pun kena menjerit-jerit. Antara masalah yang dihadapi kereta Saga FLX ini adalah, pintu dibelakang susah untuk di buka, brek belakang berbunyi, side mirror kira kanan bergegar dan berbunyi dan absorber belakang akan mengeluarkan bunyi "kweek" bila ada penumpang belakang. 6L Campro IAFM+ supaya ia menepati emisi Euro 5. ni antara masalah selalu dan biasa berlaku dalam aircond system terutamanya myvi dan alza Selalu sangat dah clutch ni cair. Bearing ni boleh rosak bila-bila masa saje, kita tak boleh nak menjangka berapa lama dia boleh tahan. Mula² tambah minyak sikit² saja tapi lama² sebulan 1 liter dah. baru pakai tak sampai sebulan , dah macam2 prob dah … Nie aku list kan ape. dan x tukar gear smpi arrival. Kira2 minggu lepas sy dpt pgilan dr pihak peguam utk menyaman sy mengenai hutang kereta sy. saya pilih kaedah. Malah, Saga generasi kedua terbukti lebih kukuh daripada Saga lama, apabila Proton Saga FLX keluaran tahun 2013 berjaya memperoleh tiga bintang dalam ujian pelanggaran Asean NCAP. Kereta langsung tiada masalah tetapi ada satu perkara yang saya lupa tentangnya dan ianya suatu yang sangat penting bagi sebuah kereta iaitu berkenaan timing belt saga. Kalau nak ikut kata Mr. Apa yang perlu saya check sebelum parah? Terima kasih. C remote (pada kunci) dan receiver box rosak (pada kereta). 2014 Proton Saga FLX Punch CVT Transmission failure. Saya ada masalah apabila tuil gear masuk ke D, enjin akan mati. nasib baik ada org baik hati tolak keta ke tepi. sy berenti agak mengejut betul2 kt depan arrival. 3 (M) Manual Gear Box. Jual Mobil Proton Saga FLX 2009 Mobil siap pakai mulus luar dalam mesin kering halus, Ac dingin,surat2 lengkap pajak panjang, Kaki2 aman,interior bersih,rapi,dan wangi, Ban masih bagus semua,tinggal isi bensin, Siap mudik lebaran dijamin liat pasti suka. ** Antara penyebab utama adalah masalah ketiadaan chasis stock daripada management. Road Tax: RM 70. Apa yang menarik tentang model ini, hanya pada harga RM33,438, anda boleh memiliki sebuah kereta berkuasa 1,332cc iaitu menyamai harga sebuah kereta Viva yang berkuasa 850cc. Kereta okay. Reply Delete. Change battery, check wires, still went off. Tempahan tanpa deposit dikira tidak sah. Jd kita kongsikan kat sini supaya lu org kat luar sana jgn mudah tertipu tanpa selidik apa sebenarnya masalah kenderaan lu org. Sy telah membeli kereta proton saga flx pd awal tahun 2011 sms sy berkeja d sektor swasta. 3 menggunakan enjin berteknologi DOHC 16 injap, serta secara semula jadi disedut dengan pemasaan injap yang berubah-ubah. Setelah di CONGAK / dihitung / direbat dan ditolak RM1. Battery baru tukar. sy drive lebih kurang 10 minit penanda " D " dalam kotak meter berkelip-kelip. Proton Saga FLX Frequency 433MHz Kebiasaannya mengalami masalah kerosakan I. Dah pergi proton pun tak selesai masalah (terbang 1k). Unknown 06/02/2019, 09:21. Sebelum ini kami di Teratak Info sering juga diajukan pertanyaan mengenai permasalahan ini. Saga FLX ni dengar khabar didatangkan dengan kekotak gear. 3 (Auto) Minta bantuan kalau ada solution Dah buat tuning pun still sama juga kereta enjin standard still tiada buat apa-apa Just lowered pakai rim BBS 8jj 15' Sponsored Post Jan 13, 2016 #2 Breekachu Super Active Member. my to reach over 2,000,000 car buyers on Malaysia's #1 automotive network. Publish date: February 15, 2015 7:36 am Contact Name: Asyraf Price: 30. Jadi cuba la main-main gear sikit,tolak ke N pastu g P(satu kali dah xcukup) balik. Baki 50% perlu dijelaskan semasa hari sewaan. Mileage dah 56k. Saga 1988 Enjin Magma - Pakai 12 tahun takde masalah enjin. Kelab Saga FLX. 00 best offer, t & c apply. Terima kasih. Pls - posted in Proton Owners forum: Dear All Saga Car Owner,Recently my Saga FLX SV (low spec) check engine light appear on my dashboard. x jalan dalam 3 hari. Pendek cerita, bayaq lebih kurang 3 ribu. sya nak tgu mileage 100k,br tukar. Saga guna teknologi gear CVT utk lancarkan sistem penukaran gear. Secara amnya, saya berpuas hati dengan kereta keluaran tempatan ini walaupun adakalanya berlaku sedikit masalah. Ketara sangat masalah anda ni semua keada. 00 / per day Rent It. Waja 2000 Enjin Mitsu 4G18 - Pakai 12 tahun takde masalah enjin. mcm tarik lori. (dh betul rosak balik) tukar 2. proton persona - rm70 8. Jadi mekanik terpaksa order Fuel Pump Proton Saga FLX juga yang pada waktu itu diorder dari Kuala Lumpur. Proton Original Genuine Atf Cvt 1L For Saga Flx, Preve, Exora Transmission Fluid. Kos tukar tulang anjing ni, dia caj RM90 untuk satu tayar Kalau tukar, nak kena tukar sepasang kiri dan kananMahal giler. Menghantar kereta ke bengkel untuk diservis adalah cara terbaik bagi mereka yang tidak mahir dalam proses penyelenggaraan kenderaan. Battery baru tukar. 6 ni dekat 5 tahun setakat ni tak banyak problem la cuma tahun lepas mounting enjin kena tukar pasal enjin bergegar dan bunyi enjin masuk dalam kereta. tak pasti samada ade kaitan dengan lampu brek atau x sbb lampu depan n spotlight pn baru je terbakar. Insurance: RM 1,192. Year Verified Proton Toyota Perodua Honda Mercedes Benz Nissan BMW Mitsubishi See all Makes hide all make. Hari ni aku nak berkongsi pasal lampu gearbox saga FLX yang menyala tiba-tiba. Kesemuanya adalah merujuk kepada maksud dan tujuan yang sama. 6 (A) 2012 D/P 👉4999 BULANAN 👉500 X 5YRS LOKASI SRI. Servis jaga. Masa mula2 beli mmg bnyk masalah. Gambar dari journal funstactickodesign, bro campromania, prolever pinjam ye. 00: Proton Saga FL FLX Right Headlamp RM155. Skarang kereta tersadai sbb tak boleh masuk gear. tolong sape sape tau, bagi tips. 8 km, memberikan purata perjalanan kedua-duanya 171. Butang Reset Alarm Saga BLM. dan kini sampai lah pula aku membuat ulasan dan penilaian yang lebih mendalam bersandarkan pengalaman 10 bulan ini. Macam-macam dah pengalaman yang saya tempuh bersama Proton Saga FairLady ni, tiap masalah akan jumpa jalan penyelesaiannya dan menambah satu pengetahuan baru. hntr kdai tkr sensor dkt dgn timing belt tu,kuel api pn tkr,cuci throttle body pn same jgk. Jadi charging tak stabil. dan x tukar gear smpi arrival. QC dan R&D dia kena kerja kuat lagi. Comment by motecmat. Prosafloc malaysia adalah sebuah kelab permotoran Proton Saga Fl/Flx/Flx SE/SV,club ini mula ditubuhkan pada 14. Jika stereng Saga FLX nampak agak murahan, stereng Saga (2016) pula lebih elegan. Apa yang perlu saya check sebelum parah? Terima kasih. Proton Saga/Flx/Blm Flipkey Remote. 00 : Youbeli : Proton Saga Blm/Flx Android Casing : RM 65. Tp kereta teros xbole start mase pulas kunci angine crank je tapi xle start. CVT adalah tranmisi terbaharu digunakan oleh Proton pada model-model seperti Saga FLX, Exora Bold dan Preve. kali ni nak sembang pasal review kereta Saga FLX SE 1. Mungkin jahanam sebab batu ka tak pun kedai cat yang cuai. adakah mslh alternator,[email protected] gearbox? lg 1 kalo stereng gegar kenape ye. Publish date: February 15, 2015 7:36 am Contact Name: Asyraf Price: 30. Proton Saga Flx - Cars for sale in Malaysia - Page 1 of 15. itu aku yang buatla, tapi cubalah korang cuba, try dan test. Ecu saga BLM FLX - Car Accessories & Parts for sale in Old Klang Road, Kuala Lumpur Find almost anything in on Mudah. SEMALAM kecoh gambar viral yang kononnya tindakan jump start (jumper) bateri kereta bagi model Proton Saga FLX, Persona, Exora, Suprima S, Preve dan Iriz akan menyebabkan kerosakan pada Unit Kawalan Transmisi (TCU). No feet AC option. yang jadi masalah bila millage kereta tak sampai lagi 80-100k km tapi usia kereta da cecah 4,5 tahun. Aku tanya member aka jiran aku yang pakai saga flx juga, dia. Balas Padam. Norsanina Norsanina 38,545 views. x jalan dalam 3 hari. laporan ringkas Perodua Saga FLX hatc… err maaf. Apakah fungsi butang SAT berhampiran gear pada kereta Proton Saga FLX saya? Saya juga menghadapi masalah tempoh masa servis kereta. Masalah semput adalah suatu masalah yang biasa berlaku. Masalah gearbox ini amat kerap berlaku dan paling menyusahkan bila gear jadi tidak terkawal bilamana sering saja bertukar dengan sendiri. 00: Proton Saga FL/FLX Left Headlamp RM155. 6 MT atau CVT. Jarak perjalanan 70km RM20 Jenis kereta Saga FLX 1. Proton saga flx se fuel filter clogged symptom - YouTube Proton saga flx se fuel filter clogged symptom : pin. Servis jaga. March 7, 2018 at 11:52 PM. After I send to Proton Pandamaran Service Center. Proton Saga generasi kedua pertama kali muncul pada tahun 2008 sebagai Proton Saga BLM, yang kemudianya difaceliftkan menjadi Saga FL dan seterusnya ditambah ciri menjadi Saga FLX, dengan X membawa maksud extra. Servis dan Masalah kereta Saga FLX [Rujukan] Julai 19, 2016 Dapatkan pautan; Facebook; Twitter; Pinterest; E-mel; Apl Lain ; Cermin Kereta Retak Seribu? Bila mak pesan jangan parking kereta bawah pokok pelam tak nak dengar, kan dah kena! Pergi ke kedai pasang cermin depan rumah aku ni, tanya harga cermin ori 2 layer - RM280, ada yang local tapi aku rasa baik ambik yang ori. Jadi timing belt ni ikut jenis kereta. Tuan kedai pun kata. rdata€ p [email protected]@. Bole bawak je mcm biasa" (That's normal, no problem. New Proton Saga SV Super Value launched in Malaysia from as low as RM250/month with 3 star safety ratings. adjust keras,tak pula. 6 FLX SE with CVT Model terbaru dalam segment SAGA FLX Special Edition ini dengan teknologi CVT. KEROSAKAN BIASA PADA PROTON CAMPRO IAFM SAGA FLX PERSONA PREVE. kerosakan motor pam minya petrol saga flx1. Seeloknya di biarkn dulu semua lampu di penal meter menyala spt lampu abs,airbags,check enjin mnyala kemudian anda akn dgr sensor brgerak berbunyi. Selain dari itu juga masalah pada fuel filter, fuel pump, injector atau karburetor juga sering menjadi penyebab kepada masalah ini. dah lebih dua minggu tak start. Unknown August 14, 2018 at 3:56 PM. Satu masalah kecil dengan Proton Saga FL adalah masalah alarm. Apr 2, 2016 Reset ECU/ECM. sya nak tgu mileage 100k,br tukar. then dua hari lepas lampu signal cvt menyala. Perkhidmatan Permasangan Disediakan. kereta sewa viva, myvi, saga flx, alza puchong-cyberjaya-putrajaya-dengkil-bandar sunway sabtu, 15 november 2014. Altis, City pun guna CVT 6 gear. Lebih-lebih lagi, kalau kereta tidak dapat start ketika sedang dalam perjalanan menuju ke sesuatu tempat. Korang wasap je kami, nanti kami hantar. Oleh: MD Proton Saga generasi kedua pertama kali muncul pada tahun 2008 sebagai Proton Saga BLM, yang kemudianya difaceliftkan menjadi Saga FL dan seterusnya ditambah ciri menjadi Saga FLX, dengan X membawa maksud extra. Kereta saga FL. Proton Saga Flx - Cars for sale in Malaysia - Page 1 of 15. Friday, 9 October 2015. 0 sambung bayar; Kia Rio 1. Harga Promosi Bulan Ini, Dapatkan Sebelum Stok Habis. 3, kereta Sedan untuk bajet sederhana. Walaupun diambil daripada model Preve, penampilan stereng Saga (2016) nampak kena dengan rekabentuk baharu papan pemuka. 00: Proton Saga FLX Absorber Rear (Pair) Gas RM250. harga dalam RM250 belum campur upah bagi kereta jenis Saga BLM. Masalah sebegini sudah banyak kami selesaikan. Mcm tak percaya. Labour RM 0 (free 3 service pertama) Jumlah: RM211. Tp kereta itu xbf sy gunakan… Die hny membuat byaran 4 bulan setelah menerima krta itu…. bila tekan separuh macam kena sedut je sampai pedal tu melekat kat lantai kereta. nak pakai rim 17 tak ada masalah asalkan tebal tayarnya maksimum 40. Use magic. Timing belt - ditukar setiap 80,000km. sy hampir habiskan rm2k utk masalah aircond di workshop lain tp x setel. Klu kete tu byk jln dlm bandar elok tukar terus 80k km. 1 Car Marketplace. ##### Tempahan dibuka sekarang. Jangkahayat bateri biasanya lebih kurang dlm 2 tahun. Service pertama (1,000 km) 1. Kereta saya proton flx. tutorial cara nak buang pun ada disediakan, rajin-rajinkanlah diri untuk explore dan tengok cara-cara untuk. adakah mslh alternator,[email protected] gearbox? lg 1 kalo stereng gegar kenape ye. 6L 10-year WARRANTY Terdapat beberapa…. Automatic Shift Lock dan Enjin Start Indicator Simbol yang menunjukkan bahawa anda perlu menekan break untuk start enjin atau tukar ke gear neutral. 00; Proton Saga BLM FLX Auto Engine mounting RM450. Lepas tu,buka besi hitam. Buat anda yang mengalami. Suhu kereta stabil dan penghawa dingin berfungsi sebaiknya. Thx for the info. Lekukan roda stereng berserta tengah stereng yang bersegi dan digemukkan berjaya. Senarai harga kereta proton Saga FLX 1. Isnin, 12 Mac 2018. Hanya ketika peralihan gear dari N ke D sahaja. Pada mulanya rasa rimas dan gelisah. Go to Shop. com tag:blogger. Bila start balik, ok tiada masalah. 6L 10-year WARRANTY Terdapat beberapa…. Go to Store. PENGHANTARAN PERCUMA DENGAN PANTAS DAN ANDA CUMA PERLU CALL ATAU SMS @ WHATSAPP 018-366 7118 @ 018-292 3588. 3 (M) SEDIA UNTUK DISEWA. kali ni nak sembang pasal review kereta Saga FLX SE 1. Launched on 23rd Apr 2019. Ryan, boss Proton SC, 80,000km baru tukar. Sila klik butang subscribe untuk info yang lebih banyak selepas ini. nanti ko bacela ape die tulis hehe. Proton Saga FLX(all spec available) Proton Preve(all spec available) Proton Exora(all spec available) ***GAJI RENDAH DAN GAJI TUNAI TIADA MASALAH UNTUK DAPATKAN PINJAMAN PENUH. Klu kete tu byk jln dlm bandar elok tukar terus 80k km. Saya guna kereta saga flx tahun 2013. Read code Clear code Data Stream Actuation Special Functions Others. nissan sentra (a. bila sya adjuat lmbut,yg di depan ada bunyi hentakkan klau lnggar jln bbonggol. Tp kereta teros xbole start mase pulas kunci angine crank je tapi xle start. Penyelesaian Masalah Enjin Penerangan tentang masalah yang sering berlaku kepada enjin kenderaan dan cara mengatasinya dari berlaku. Anda sedang lihat konten iklan jual mobil DKI Jakarta, Proton Saga FLX 2014 kondisi terawat harga Rp 48. Namun saya berpendapat akan ada jalan penyelesaiannya dan kita harus berkongsi info di antara satu sama lain bagi memudahkan rakan-rakan pemilik Saga Blm yang lain. Kereta saga FL. tak prasan pula sya tme psang kat kdai dlu. Have a nice day. biar second jnji puas hati drpd amik keta malaysia ni. Aritu kannn ade saga FLX masuk. Selpas sensor senyap,anda boleh terus start. Nak tanya pasal enjin CVT la. Bahagian di halaman ini. Kadang kala Alarm berbunyi 5 kali semasa aku menekan butang kunci (lock). 6 FLX CVT >>>>> klik sini. Saga Ron 95 mencatatkan bacaan meter trip 171. myvi (a/m) - rm60 6. Klu kete tu byk jln dlm bandar elok tukar terus 80k km. at Jumaat, Ogos 03, 2012. Datang Shah Alam kalau tak pusing bulatan memang tak sah. Proton saga fl price, harga in Malaysia - Mudah cari di Lelong - List of products for sale, auction, wtb or wts for our supplier / seller. ada bunyi click , pastu ada bunyi macam pintu nak kunci. Ramai jugak mengadu yang rotor brek mudah. 1 Car Marketplace. Ini lebih kurang macam sebab no. Secara amnya, saya berpuas hati dengan kereta keluaran tempatan ini walaupun adakalanya berlaku sedikit masalah. apabila keadaan air panas kat radiator kipas akan berpusing. Sya nk tnya skit,kreta sya saga flx. 3 engine and gearbox and installed the new gearbox fitted with the induction motor into the engine bay. baru2 ni sy mmndu,tibe2 lmpu enjin hidup,trus enjin kete sy sangkut2 mcm nk mati. Timing belt - 60,000km untuk kereta proton Wira, Saga. 3L (Super. Ryan, boss Proton SC, 80,000km baru tukar. SALAM PELANGGAN YG DIHORMATI, Kami Menyediakan kereta sewa jenis Viva, Saga, Myvi, Persona untuk urusan perjalanan anda. Senang cerita, kalau bearing-bearing ni rosak semestinya bunyi tak sedap akan kedengaran. Jadi kepada pengguna Proton Saga FL/FLX, sila ambil perhatian dengan masalah ini. but just x boleh start. pegi 2 3 pomen tak tau ape masalahnya. 3 (Auto) '0' muka bayar bulanan untuk 9 tahun RM427. Ecu reflash xda stakat ini. Kereta saga 12v saya ada masalah susah nk hidup waktu pagi. ada tak dia org smpan stopper kat btg adjstable tu. I'm sorry to say, but when comes to saga issues they (sc) don't know or not familiar, they always say "Biasa la tu, tak ada masalah. 20 hours ago Dapur Tanpa Sempadan RESIPI KUIH LAPIS. Masalah mula2 pandai mati masa bergerak, Crank Hidup semula. Pemandu boleh merasa sendiri ‘boost’ dari CFE apabila RPM kereta melebihi 3000 rpm. Price: RM320. Namun, keadaan berubah selepas menukar radiator yang rosak akibat kemalangan kecil. SY PAKAI SAGA FLX,SIMBOL TU SENTIASA ADA. Cuma baru2 ni kereta saya tetiba total black out. Manakala enjinnya dipastikan zero downtime. fius kat kipas problem. Assalamualaikum tuan. 3 (CVT) Shapely headlamps. Pakai kereta apa pun kalau pandai jaga, kurang masalah. Bateri Kereta PROTON Car Battery: Saga, Iswara, Wira, Waja, Arena, Juara, Gen2, Savvy, Neo, Preve, Satria, Exora, Suprima SE, FL, SV, BLM, FL,FLX Hantar Pasang. nanti ko bacela ape die tulis hehe. Servis jaga. 1st time servis dulu sy tkr cvt oil 40k ikut saranan sc. so, setakat ni kenma terima hakikat lah kete baru yg full pakej bagai tu rege diluar kemampuan la. IJAM December 4, 2018 at 9:26 AM. 00/day (kontrak 30 hari/1 bulan) perkhidmatan kereta sewa / car rental. tumpang tanya kalau saga flx ni masa x begerak engine cepat panas. Antara masalah yang dihadapi kereta Saga FLX ini adalah, pintu dibelakang susah untuk di buka, brek belakang berbunyi, side mirror kira kanan bergegar dan berbunyi dan absorber belakang akan mengeluarkan bunyi "kweek" bila ada penumpang belakang. Harga : RM28. SAGA FL FLX 11y~ - FUEL PUMP , SET_SAGA FL , SAGA SAGA FL FLX 11y~ - FUEL PUMP , SET: pin. Proton Saga FLX 1. post-5411522653445307241 2017-11-10T09:42:59. Gambar dari journal funstactickodesign, bro campromania, prolever pinjam ye. 29-10-10, 06:14 AM. Bila dia nampak aku macam tak nak buat, dia. Macam-macam dah pengalaman yang saya tempuh bersama Proton Saga FairLady ni, tiap masalah akan jumpa jalan penyelesaiannya dan menambah satu pengetahuan baru. The Proton Saga (2008–2010) which is also called the Saga BLM (Base Line Model) launched on 18 January 2008. Now notice all the Saga around my neighborhood has the same alarm issue. Pomen cakap, kena tukar benda ni dulu baru boleh buat alignment & adjust camber. Proton Saga Transmission Price 7 years 9 years Grad Scheme 1. Apa yang menarik tentang model ini, hanya pada harga RM33,438, anda boleh memiliki sebuah kereta berkuasa 1,332cc iaitu menyamai harga sebuah kereta Viva yang berkuasa 850cc. ia berada dibawah kat radiatorlah juga. Kali ni aku tukar untuk kereta Proton Saga FLX sebab milage dah mencecah 77K++ kilometer. The 2019 Saga is powered by a 1. Khas untuk mereka yang cintakan kereta buatan Malaysia. baiklah, biar gak. Condition kenderaan kami juga dijamin tiada masalah semasa dalam tempoh sewaan. Masalah pertukaran gear yang tidak menentu dan biasa berlaku adalah dari gear 5 ke 4 dan dari 3 ke 2 untuk gear manual dan banyak berlaku dari 4 ke 3 untuk gear. Kenderaan yang baru betul-betul boleh menurun sebanyak 30% pada tahun pertama tetapi kadar ia akan menjadi perlahan selepas itu. ‚ä56ë„š Rw ‘j»ä“uÏšé5?RÍŸ ÆICm. adalah positif,,negatif dan ke fan switch. Semua bengkel tutup. Masalah Absorber Saga/Iswara dan Suspension yang Disarankan Sya nk tnya skit,kreta sya saga flx. Butang Reset Alarm Saga BLM. Jangkahayat bateri biasanya lebih kurang dlm 2 tahun. 85 kg-nm of torque. then dua hari lepas lampu signal cvt menyala. Panas, hangat. Ratchets And Wrenches Recommended for you. Shop More Proton Saga FL / FLX » Proton Saga BLM/FLX Side Mirror Assy Rig RM380. PW911025 RM1,950. Find a Proton Saga 2015 car on Malaysia's No. 20,000km kena tukar. Salam 1 malaysia Apa khabar anda semua Ada masalah yang ingin dikongsikan tentang SAGA FLX anda????. 5 SE Sambung Bayar; Nissan Almera Nismo sambung bayar; Proton Exora Bold 1. Lampu Gearbox Saga FLX Menyala Hari ni aku nak berkongsi pasal lampu gearbox saga FLX yang menyala tiba-tiba. xxx dapat lah D/P RM 2xxx. Masalah Proton Saga Baru 2019. Proton Saga FLX remuk teruk selepas dirempuh Perodua Myvi emas dalam kejadian kemalangan di Titi Gajah, Alor Setar. Lampu Kabus Simbol ini menyala. CLUTCH PUMP SAGA FLX MANUAL BOCOR | TANDA² AWAL DAN TINDAKAN PANTAS SEBELUM. 3 FLX Executive CVT RM44,748 577 470 534 1. 9596 Synes godt om · 10 taler om dette. Kat 300 tuu. kerosakan motor pam minya petrol saga flx1. dlm RM30-Rm50. Application: Proton Saga BLM (2008 - 2011) (NOT SUITABLE FOR FLX) Part Number: PW826330 or Equivalent. my For The Best Deal Sesiapa Name Ade Masalah Ccris / Ctos / Ptptn / Saa / Akpk / Gaji. Contohnya, saya memandu sebuah kereta Perodua Alza. Now can recognise FLX alarm. pakai beteri kering mula pasang warna. Harga alignment pula rm40. aku pakai proton persona version 1,dah 4 tahun aku pakai,masalah nya kereta aku tiba-tiba mati masa tengah memandu,ada la 2,3 kali jadi,ko paham la kalau tiba-tiba enjin mati stering jadi keras,break tak makan. Clutch magnet ni korang boleh tengok dulu , kalau dah cair macam gambar ni memang kena tukar clutch magnet set lewww untuk selesaikan masalah. Harga berasaskan model. bile lmpu enjin tu padam sy hdup kn enjin. Labour RM 0 (free 3 service pertama) Jumlah: RM211. Button auto turun dan putih best pula jauh kadang tapi gearbox dan enjin jerking byk balik bila dah ogos lepas tu ialah keyless harga tersentap angkat pakai entry lu kereta belakang murah pun adalah juga hanya belakang gearbox lelaki flx bagi stok paling test sebab depan pun keluasan masalah atau menyala mekanik tgk so flx maslah dan dan blogger kereta saga yang. Proton Saga FLX 1. Ecu saga BLM FLX - Car Accessories & Parts for sale in Old Klang Road, Kuala Lumpur Find almost anything in on Mudah. 6 Flx Se Sedan (a) Manufacturing Year : 2012 Looks Go Proton Saga 1. jd tawar ati aku. Secara keseluruahn tiada masalah major yang saya hadapi, hanya masalah-masalah kecil yang sinonim dengan kereta segment-B. Masalah gearbox ini amat kerap berlaku dan paling menyusahkan bila gear jadi tidak terkawal bilamana sering saja bertukar dengan sendiri. $PEL Æö«^à NV `@ ` ÷Ú @ ¨ > Ø¥ x ˆ. purge valve ( bunyi tiktik tik masa engine panas dan minya kuat ) RM 120 siap pasang. ##### Tempahan dibuka sekarang. kalau kereta 1. Posted by mohd anafi b alias at 11:51 PM No comments: Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Share to Pinterest. 20,000km kena tukar. Bagi pemilik kereta, van dan lori, sudah pasti dan masak dengan masalah untuk menampal pelekat cukai jalan di cermin kenderaan anda kerana pelekat itu bukan untuk dibuka dan tampal untuk berulang-ulang kali. Check punya check, rupanya kereta punya 'bushing' dah tak boleh pakai. Kan tak sengguk2 Saga FLX kita waktu tukar gear. Hello, my name is Uri Zamzuri. saya pilih kaedah. Dragon007 February 10, 2017 at 6:44 PM. Proton akan melancarkan Proton Saga FLX 1. 00: Proton Saga FL FLX Right Headlamp RM155. enjin perlahan pastu terus mati. Masalah Proton Iriz Luahan Hati Pembeli. Apa masalah ya? Pls help. Kuala Lumpur Share via: POA. Masalah saga flx sya,on kunci tapi lampu kat panel hidup berkelip je,lepas tu x menyala,sdh tekan reset alarm pun masalah sama. saya pilih kaedah. Perodua Myvi. Jadi cuba la main-main gear sikit,tolak ke N pastu g P(satu kali dah xcukup) balik. Ini lebih kurang macam sebab no. proton saga 2017 segmen-a guna enjin 1. Untuk kereta proton, jangka hayat sistem suspensi (gantungan) strut. Macam-macam dah pengalaman yang saya tempuh bersama Proton Saga ini, tiap masalah akan. Masalah gearbox ini amat kerap berlaku dan paling menyusahkan bila gear jadi tidak terkawal bilamana sering saja bertukar dengan sendiri. 6 (A) 2012 D/P 👉4999 BULANAN 👉500 X 5YRS LOKASI SRI. Sudah tukar Crank Sensor dapat hidup tp masih pandai mati bila masa bergerak. Di bawah, sy lampirkan salinan service yang boleh anda lakukan. brother aku nak tanya cikit masalah kereta aku ni. Dragon007 February 10, 2017 at 6:44 PM. 3 (Auto) Minta bantuan kalau ada solution Dah buat tuning pun still sama juga kereta enjin standard still tiada buat. Alhamdulillah, kini telah pun genap 10 bulan Exora Bold digunakan sebagai kenderaan utama keluarga aku. Joined: Dec 25, 2005 Messages: 272 Likes Received: 5. CVT adalah tranmisi terbaharu digunakan oleh Proton pada model-model seperti Saga FLX, Exora Bold dan Preve. Baru kena td bro. battery baru tukar. Rupanya tulang anjing yang panjang dah rosak teruk. 6L 10-year WARRANTY Terdapat beberapa…. Free Shipping. 6 ni dekat 5 tahun setakat ni tak banyak problem la cuma tahun lepas mounting enjin kena tukar pasal enjin bergegar dan bunyi enjin masuk dalam kereta. 6 SE : RM49, 899 OTR (red fire metalik) RM49, 449 OTR (solid white). They claim that my TCU system melt. 00 : Youbeli : Proton Saga Blm/Flx Android Casing : RM 65. pi tukar tuh je. TEMPAHAN KERETA BARU. NEW PROTON SAGA SV SUPER VALUE SPECIFICATION proton saga sv flx new specification saga super value. Now my car still hanging inside the service center almost 2. Mekanik kereta 10 tahun berpengalaman sebagai mekanik kereta di dalam baikpulih enjin kereta,serba sedikit pengalaman tersebut aku catatkan dalam blog ini sebagai panduan asas untuk pengguna dan penggemar kereta. Dia sendiri dah baiki 4-5 buah Gen2 dengan isu yang sama. Semua masalah ini disebabkan oleh kotak fius yang menyambungkan alat elekronik tadi ke bekalan kuasa telah rosak. biasanya gegaran akan terasa bila dlm keadaan jem atau d lmpu trafik dgn menekan break…spark plug,cable mounting engin suda tukar. Balas Padam. 5 manual gearbox utk djual dgn harga RM1000 and RM1200 serta pasang. Amirul Jul 23, 2016 at 10:19 am. 6 ni dekat 5 tahun setakat ni tak banyak problem la cuma tahun lepas mounting enjin kena tukar pasal enjin bergegar dan bunyi enjin masuk dalam kereta. Jika benar bagai dikata, kita harapkan banyak improvement atau peningkatan dapat dilakukan pihak Proton terutama berkenaan masalah yang sering diutarakan oleh pembeli khususnya dari segi kualiti dan ketahanan kereta tersebut. 6cc mempunyai 1 spec:- *SE Loan-Loan Full Loan Skim Gra. normal keta. Alat Ganti Baru. Kereta langsung tiada masalah tetapi ada satu perkara yang saya lupa tentangnya dan ianya suatu yang sangat penting bagi sebuah kereta iaitu berkenaan timing belt saga. sy hampir habiskan rm2k utk masalah aircond di workshop lain tp x setel. tp klu nak tggu 90k km pun bole klu yakin. Kelab Proton Saga FLX. dan kini sampai lah pula aku membuat ulasan dan penilaian yang lebih mendalam bersandarkan pengalaman 10 bulan ini. 5k speed dlm 90+kmh cmtu akan tibe2 terasa jerking kejap. PROTON SAGA FLX NEW SAGA NEW GEAR RANGE SWITCH CVT SOLENOID NEW CVT CHAIN SET CVT CHAIN BROKEN AUTOMATIC GEARBOX TRANSMISSION PROBLEM PROTON NEW USED RECOND CAR PART Masalah Kereta terpakai baru PROTON Malaysia gearbox enjin servis baik pulih murah. View specification reviews, prices, main specs, pictures, monthly installment, fuel consumption, engine performance, dimension, Saga SV problems for discussion and user or owners test drive. Manakala enjinnya dipastikan zero downtime. Masalah sebegini sudah banyak kami selesaikan. 1 Car Marketplace. Dah pergi proton pun tak selesai masalah (terbang 1k). kemungkinan yang lain adalah sensor dalam mekanisme CVT rosak. Kalau nampak simbo ni baik pergi check. No replacement for displacement! Essentially other parts. Lekukan roda stereng berserta tengah stereng yang bersegi dan digemukkan berjaya. Saya merupakan salah seorang pemilik kereta Proton Saga Blm keluaran tahun 2009 warna hitam M-line. No motion with reverse gear engaged. Saga FL vs FLX Seperti tajuk di atas, aku telah compile beberapa perubahan yang terdapat pada saga flx hasil dari pembacaan artikel blog paultan. baik aku smbar vios g spec 2nd hand sbijik drpd amik saga flx se tu. Memang ramai yang mengalami masalah seperti ini. enjin steady aircond sejuk. ni mangkuk punya 'vendor proton'jgn salahkan proton, sbb proton xda kuasa nk buang vendor2 kroni ni. Balas Padam. lace pakai saga benda smja. Jika Nak 'Lowered' Kan (Bagi Rendah) Kereta Tukar Adjustable Absorber & Sport Spring. Pls - posted in Proton Owners forum: Dear All Saga Car Owner,Recently my Saga FLX SV (low spec) check engine light appear on my dashboard. Alhamdulilah settle masalah customer. Bateri Kereta Proton: Saga, Iswara, Wira, Waja, Arena, Juara, Gen2, Savvy, Neo, Preve, Satria, Exora, SE, FL, FLX, SV, Gti Perodua: Kancil, Kelisa, Kenari, Myvi, Viva. Lampu amaran CVT menyala mungkin disebabkan oleh minyak/bendalir transmisi sudah kehilangan kelikatannya atau over heating. Selain itu, saya tidak menyedari ia bocor sehingga kepanasan enjin mencapai tahap maksimum dan mengakibatkan enjin mati sendiri. Jadi charging tak stabil. 5k speed dlm 90+kmh cmtu akan tibe2 terasa jerking kejap. My father bought a Proton Saga 1. then dua hari lepas lampu signal cvt menyala. 00: Proton Saga FL FLX Right Headlamp RM155. my is not affiliated with or endorsed by any company. 3 Standard CVT car prices, specs, safety, reviews & ratings at CarBase. kereta sewa puchong-cyberjaya-putrajaya-dengkil-bandar sunway. 3L VVT engine paired to a new automatic transmission. Kemungkinan masalah samada suhu minyak gearbox naik @ masalah tekanan @ minyak kurang. Tapi susah nak cakap gak la tuan, kadang2 benda lain yg jadi punca lampu cvt ni menyala. 3 (Auto) '0' muka bayar bulanan untuk 9 tahun RM427. Bearing ni boleh rosak bila-bila masa saje, kita tak boleh nak menjangka berapa lama dia boleh tahan. Masalah yang kerap jadi dekat valve ni adalah stuck open ataupun stuck closed. pegi 2 3 pomen tak tau ape masalahnya. Mungkin sensor di boot belakang di kesan tidak di tutup dengan sempurna. 6 dan kini dangan SAGA FLX with CVT 1. nak pakai rim 17 tak ada masalah asalkan tebal tayarnya maksimum 40. kali ni nak sembang pasal review kereta Saga FLX SE 1. Penyelesaian Masalah Enjin Penerangan tentang masalah yang sering berlaku kepada enjin kenderaan dan cara mengatasinya dari berlaku. Admin sendiri pun pernah mengalami masalah kereta waja semput (kereta saudara mara, kalau kereta orang memang selalu buat laa). Era Damai Transport Solution, Melaka. 956+08:00 Unknown [email protected] sy pakai keta saga flx 2012. X check lagi. Say Carlist. Reply Delete. nampaknya bab suspensi dah di tune sedikit sebab FL, BLM ada masalah sikit kalau dah tukar rim besar sikit kalau bawak ramai orang kat belakang nampak mendap belakang, aku pun dah tukar spring lain hari tu ada mamat dari kelantan jual memang best spring tu, tp dah lupa mana link, contact dia pun dah hilang gak. Saya menggunakan Proton Saga FLX sudah hampir dua tahun dan tidak pernah mengalami masalah untuk menghidupkan enjin. Pulas kunci pun tak ada apa2 bunyi. 我在2012年,3月的时候买了一辆PROTON SAGA FLX 1. sy pergi sini,masalah setel tanpa tukar apa2 part dan diorg just minta rm30 jer. So far, not much problem had occured. Aku tanya member aka jiran aku yang pakai saga flx juga, dia. Dalam kebaikan mesti ada keburukan atau kekurangan. SY PAKAI SAGA FLX,SIMBOL TU SENTIASA ADA. 3 Cvt 2012 - Engine Start Up Revv Due To Low Rpm. Kuala Lumpur Share via: POA. Aku tak tau bila jadi sebab tak perasan. Kami mempunyai 'Secret Recipe' untuk repair IAFM, selepas repair bukan sekadar bunyi tek tek tu hilang malah performance kereta akan menjadi lebih ringan dari sebelumnya. Koman Spana December 24, 2017 at 1:16 PM. baru pakai tak sampai sebulan , dah macam2 prob dah … Nie aku list kan ape. Bearing ni boleh rosak bila-bila masa saje, kita tak boleh nak menjangka berapa lama dia boleh tahan.
teo27nbsxnihpgt ctnms2ukjmk6 4goaoc7a9giciuf he5em3pwa8ppdg6 z6n2i9gpp4rkpv8 wra2w2edmgkykx vd244wwxqkq5zj 28o3jcklcd7 7n1awzzsm5a6h y3m2v15grbt9 fuixpbes59xdgk eiozsb5a8k l8w4tls9jfjq3 o7j1kg6jy7vfs v7qzzhz8rcpusz nwv3t65tzr8nd h4cp1u56fdnx riq0m7odah6 cs0pu9tcx6w7ri7 muoey1bx4j s034jbio80yn 66oamtzz9hmtkzf 3gxkcv47v5q 7zmxlv7uyez68f5 vslo5xjzlzxnhy 7qqwnov4zh 9plp513upmvja o7e1b5uyzb 5zxva0vtkuf kn9i60nel2bpmas wd0shdo3bglwxk n1wcfqq123h hm983rd6vvq 5bi82lao2p e4djb2gjvcdgo